Agentie asigurari > Asigurari Auto > Asigurari RCA

Asigurari RCA

Asigurarea RCA ofera despagubiri pentru daune materiale si/sau vatamari corporale suferite de o terta persoana si provocate prin accidente auto de catre asigurat.

Cine se poate asigura

Pot incheia polita de asigurare RCA persoanele fizice si juridice care detin autovehicule inmatriculate in Romania.

Conform Deciziei nr 788/25.08.2008 emisa de CSA, va aducem la cunostinta urmatoarele:

  1. Este interzisa incheierea asigurarilor RCA pentru vehicule supuse inmatricularii/ inregistrarii in alte state decat Romania.
  2. In toate cazurile in care se solicita incheierea unei asigurari obligatorii RCA, pentru vehicule care urmeaza a fi inmatriculate/inregistrate in Romania, acestea se vor incheia numai daca asiguratul prezinta documente legale, care sa ateste ca formalitatile de inmatriculare/ inregistrare in Romania sunt in curs de desfasurare si nu doar la nivel declarativ sau de intentie (de ex: dovada platii taxelor vamale unde este cazul, dovada luarii in evidenta fiscala, dovada platii taxei de poluare, formalitati RAR, etc.).

Riscuri acoperite

Polita de asigurare RCA va ofera protectie pentru prejudiciile de care asiguratul sau persoanele cuprinse in asigurare raspund, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de autovehicule pe teritoriul Romaniei, si anume:

  • deces sau vatamare corporala
  • avarii sau distrugeri ale unor bunuri (inclusiv autovehicule)

Despagubiri

Pentru asigurarile de raspundere civila, despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care acestea nu au fost despagubite de asigurat. In cazul producerii unuia dintre riscurile asigurate, asiguratorul acorda:

  • sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de desdaunare si cheltuieli de judecata persoanelor pagubite pentru riscurile de mai sus
  • cheltuielile facute de asigurat in procesul civil

Atentie!

Polita de asigurare RCA are inclusa asigurarea Carte Verde care acopera pagubele produse unei terte persoane pe teritoriul unei alte tari.
Exista o serie de tari de baza care sunt acoperite de toti asiguratorii: Austria, Begia, Bulgaria, Cipru,Cehia,Germania, Danemarca,Spania, Estonia,Franta,Finlanda,Marea Britanie, Grecia,Ungaria, Italia, Islanda, Irlanda,Luxemburg,Letuaniia, Lituania, Malta, Norvergia, Olanda, Portugalia, Polonia, Romania,Suedia, Slovecia, Slovenia.
Urmatoarele tari sunt acoperite direct pe RCA doar de unii asiguratori: Elvetia, Albania,Andorra,Bosnia si Hertegovina; Belarus, Croatia, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

Inainte de a pleca la drum verificati ca tarile prin care treceti sa nu fie taiate de pe Cartea Verde a RCA-ului.
Daca sunt taiate contactati-ne pentru a emite urgent o asigurare Carte Verde.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>