Agentie asigurari > Asigurari de viata > Asigurari de viata clasice

Asigurari de viata clasice

Este cea mai simpla si ieftina forma de asigurare de viata, beneficiarul primeste suma asigurata in caz de deces a asiguratului.

Cum functioneaza?

In cazul acestei asigurari beneficiarul desemnat in polita primeste suma asigurata in caz de deces sau invaliditate totala a asiguratului.
De aceea asigurarea simpla de deces este de cele mai multe ori obligatorie in cazul acordarii unui credit, prevenind riscul de incapacitate de plata.

Perioada de asigurare este de regula minim un an, fiind egala cu perioada de rambursare a creditului. Exista posibilitatea ca suma asigurata sa se reduca anual in functie de cat s-a rambursat.Varsta maxima de iesire din aceasta asigurare de viata difera de la o socitate la alta fiind in jur de 60-70 de ani.

Aceasta forma de asigurare de viata este cea mai ieftina, prima de asigurare depinde de suma asigurata, varsta, sexul, starea de sanatate si categoria profesionala a asiguratului.

Elemente ce pot fi atsate:

La dorinta dumneavoasta pot fi atasate la asigurarea clasica de viata una sau mai multe din urmatoarele clauze :

  • deces din accident, prin care beneficiarul primeste dublu sumei asigurate
  • invaliditate permanenta din accident
  • incapacitate de munca, caz in care restul ratelor pana la expirarea contractului sunt suportate de societatea de asigurare
  • cheltuieli de spitalizare si interventii chirurgicale in caz de accident

Exista posibilitatea ca suma asigurata sa fie indexata anual in functie de rata inflatiei, astfel capitalul nu se va devaloriza.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>