Agentie asigurari > Noutati > Sunt tichetele de sanatate dorite? Aflam pe 8 octombrie…

Sunt tichetele de sanatate dorite? Aflam pe 8 octombrie…

Tichetele de sanatate, denumirea comerciala a coplatii, nu vor fi introduse decat daca acestea vor fi acceptate de peste 50% din populatie.

“In aceasta perioada de criza economica si disensiuni politice, a fost destul de greu pentru Ministerul Sanatatii sa poata implementa o asemenea campanie in mod eficient si populatia sa constientizeze importanta introducerii acestor tichete pentru sanatate”, a declarat vineri, 11 septembrie a.c., la Targu Mures, Ion BAZAC, Ministrul Sanatatii.

Astfel, potrivit oficialului, in data de 8 octombrie se va realiza o prima estimare asupra introducerii acestui sistem.

Ulterior, o grupa de comunicatori desemnata in cadrul acestui proiect va avea misiunea de a face populatia sa inteleaga ca introducerea tichetului pentru sanatate este necesara.

Guvernul a aprobat, la inceputul lunii iulie, introducerea tichetelor de sanatate reprezentand contributia personala la plata serviciilor medicale, in limita unui plafon maxim anual de 600 lei.

Tichetul pentru sanatate va reprezenta contributia personala la plata serviciilor medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in momentul utilizarii efective a acestora si se va aplica in ambulator, in spital (cu exceptia urgentelor) si pentru investigatiile paraclinice.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>