Agentie asigurari > Noutati > Vanzarile de autovehicule noi continua sa scada

Vanzarile de autovehicule noi continua sa scada

Vanzarile de automobile noi au scazut in Romania cu 63% in primele doua luni ale lui 2009, de la peste 51.000 de unitati anul trecut, la sub 19.000 in aceeasi perioada a anului in curs, iar marcile Dacia, Ford, Skoda si Opel au vandut cu 70% mai putine masini. Marea exceptie este Hyundai care a fost, pentru prima oara, cea mai vanduta marca de import.

In primele doua luni s-au vandut in tara 18.702 automobile, dintre care 16.190 autoturisme, aproape 2.400 de vehicule comerciale si 124 de autobuze. Dacia a ramas cea mai vanduta marca, desi vanzarile au avut de suferit – scadere de 70%, de la peste 13.000 de masini, la sub 4.000.

Aceasta reducere a vanzarilor ar putea avea o influenta indirecta asupra vanzarii de polite CASCO si RCA din Romania. La nivelul industriei romanesti de profil, asigurarile auto domina piata, cu peste 61% din totalul subscrierilor realizate in 2008.

Adevaratul impact al declinului vanzarilor auto asupra asigurarilor auto, insa, va putea fi analizat in momentul centralizarii rezultatelor aferente primului trimestru, ale companiilor de profil.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>